Torsdag 7. August 2014

Nakne gutter og rike jenter

“Kvinnenes kropp er fullkommen, men naturen kan umulig ha vært klar i toppen da den utstyrte mannsgrisen med den hengende trompeten.”

Jeg vet ikke om du har hørt dette herlige sitatet før, men har du noen gang spurt deg selv om det ikke er en menneskerett å kunne shoppe så mye man vil? Trylle penger ut av løse luften? Eller praktisere miljøvern ved å kaste bordtennisballer på dingsen til et nakent individ av hankjønn…?

Naturligvis er dette mulig, og alt som kan krype og gå av hunkjønn har allerede nå over en kvart million kroner til gode i Bitcoin. Forklaringen er en ny tradisjon, der man 8. mars deler ut oppmuntringer til jenter i stedet for å med dyster mine gå i tog og se ut som en morsk torsk på nippet til å kastrere en halv tyrkisk grisebinge.

Denne tradisjonen ble til på Kvinnedagen i 2013, da jeg ga en god venninne av meg et teaterstykke ved navn “Slakt Grisen!” i gave. Som følge av likestillingen…
“…kan “Slakt Grisen!” oppsummeres som en idrett med fokus på likestilling der kvinner alltid vinner - og der vinneren kåres ved kasting av bordtennisballer mot en naken Offergris som har den private dingsen sin dekket av en tom dorullhylse prydet med kvinnesaksmerker og sponsorreklame. Alt for Kvinnen.”

Dette høres ille ut, gjør det ikke? For i vårt kalde Norge, der man helst bør se sur ut på gaten og definitivt ikke leke med maten, burde man ikke spøke med slikt. Og iallfall ikke vise spontan livsglede:

“Kanskje fordi dette ville være så unorsk at folk ville måpe av forbauselse og sporenstreks ringe etter en bil med tause menn med hvite frakker. For hva tror du ville skje om folk begynte å ringe på hos naboen, kaste seg om halsen på ham eller henne, og si “Hurra, det er vår!” eller “Kom, la oss glede oss og nyte livet, for du er et fantastisk menneske”. Hadde man gjort det uten å først drikke seg sørpe full, ville man ha blitt sett på som ravende gal. Nei da, da er det langt mer sosialt akseptert å lukke døren, slå på PC-en og sjekke skattelistene for å se hvor mye naboen tjener før man neste dag baksnakker ham. Det samme gjelder i andre sammenhenger - folk klager over ensomhet og snakker om hvor kaldt samfunnet er, men er livredde for å vise mer av følelsene sine enn et tilgjort, påklistret smil. Hvorfor er vi så redde for hverandre…? Kanskje fordi samtidig som man snakker om hvor trygt og fantastisk Norge er, eksisterer det en fryktkultur under den glinsende overflaten, noe mediene drar nytte av - er det ikke skrekkbakterier, dødsvirus og monstermarihøner, så er det noe annet. Man skal ikke stole på ukjente da de kan være perverse mannsgriser med en motorsag i kjøleskapet, man skal ikke stole på partneren, for vedkommende kan være utro, man skal ikke stole på Internett, for det er fullt av farer, og man skal iallfall ikke stole på seg selv, for ifølge visdomsartiklene som flyter over av velmente råd om kropp og utseende, må man konkludere med at man er en mislykket taper.

Så det er kanskje ikke til å undres over at folk går rundt bøyd over hver sin mobiltelefon og har angst for å ta av underbuksa i en fellesdusj, for neste dag kan det som skjer i dusjen være å finne på YouTube. Omtrent de eneste stedene hvor det idag er sosialt akseptert å vise naturlig, impulsiv glede blant andre mennesker, er på en fest der man er dritings etter å ha inntatt den obligatoriske alkoholen, på et karismatisk møte i en pinsemenighet der man taler i tunger, eller på et idrettsarrangement der man kan juble over at hjemmelaget lager mål. Men heller ikke idretten er hva den var - mens fansen i gamle dager i England kunne ta seg en øl på puben sammen med favorittspilleren etter kampen, er man idag heldig om man får et glimt av vedkommende i en rådyr sportsbil, for dagens toppidrett er gjennomsyret av penger og grådigheten som uvilkårlig følger med; det er et langt sprang fra de nakne atletene i det gamle Hellas til farsen OL har blitt idag, og det samme holder på å skje med fotballen - klubbfølelsen blir lite verdt når en annen klubb vifter med sjekkheftet, og det er pengene som styrer.

Noe er fundamentalt galt i samfunnet vårt; det virker som om det ikke lenger er mennesket som står i fokus, men alt mulig annet - penger, berømmelse, skjønnhetsidealer, lover og normer, angst eller depresjoner; samtidig som det enkle, levende menneskets behov for genuin glede blir dyttet bakerst i køen; antall forbud mot det ene og det andre sier sitt. Ikke rart det er så mange tragiske menneskeskjebner her i Norge når folk får følelsen av at de lever i et gyllent bur der oppriktig livsglede uten alkohol er tabu.

Hvorfor kan vi ikke bare glede oss uten å ha en grunn til det?”

Si dét. “Slakt Grisen!” kan uansett lastes ned her; bare fantasien setter grenser for hva man i kunstens navn kan gjøre med en stabel bordtennisballer og en naken offergris.

- - - - -

… og rike jenter

Så over til shoppingglade jenter som tror at penger kan trylles ut av løse luften. For det kan de faktisk - bare spør den mystiske japaneren som står bak den digitale valutaen Bitcoin. Poenget er at Bitcoin og andre valutaer ikke er basert på reelle verdier, men på tillit. Akkurat som når Kari vil kjøpe en motorsag av Ola fordi hun har lyst til å dele Gustav i to, og betaler med en papirlapp som objektivt sett ikke har noen annen verdi enn papiret den er trykket på - at denne papirlappen er verdt noe, er utelukkende fordi vi har tillit til Norges Bank.

Det samme gjelder Bitcoin; grunnen til at folk bruker den, er at tilstrekkelig mange aksepterer Bitcoin som betaling på nettet. Hvis ingen lenger ville ta imot Bitcoin, ville valutaen bli redusert til en rekke meningsløse tall på en skjerm - omtrent like nyttige som en fransk ordbok for en islandsk sau.

Problemet med Bitcoin er at bruken er dominert av individer av hankjønn. Hvilket jo er blodig urettferdig med tanke på likestilling, der kvinner er de rette til å bestemme. Skulle naturen ha gjenspeilet nytteverdien i det å drikke øl mens man glaner på TV og oppfører seg som en kåt orangutang fra regnskogen hver gang dommeren blåser i fløyta, burde menn ha gått på alle fire, klatret i trærne og jublet hemningsløst hver gang keeperen på motstanderlaget fikk en banan stukket i rumpa: Mååååål.

Derfor er det heller ikke rart at likestilling i praksis vil si at når to småunger leker i en sandkasse, peker Josephine på Pers røde lekebil, skriker “GI MEG DEN!!!”, og grafser til seg bilen mens Pers spontane reaksjon er å gjøre i buksa. Der og da får stakkars Per for første gang i sitt korte liv bittert erfare at utovertiss alltid vil være underlegen innovertiss, og at det er en grunn til at Pappa skifter bleier på lillebror mens Mamma driver styrketrening sammen med venninnene sine.

På Kvinnedagen i år ble økonomisk likestilling mellom kjønnene en realitet da en ny digital valuta ble lansert, nemlig KvinneEuro. Det som skjedde denne dagen var ikke ulikt Josephines befaling da hun gikk løs på Pers lekebil:
“Euroen kan jeg ikke gjøre noe med, men i god sosialistisk ånd konfiskerer jeg samtlige Bitcoin disponert av mannsgriser ved midnatt natt til 8. mars, og som kompensasjon for tidligere slekters årtusenlange slit ved kjøkkenbenken og oppvaskmaskinen, skal de digitale pengene i solidaritetens navn deles ut til dere, kjære kvinner. Alle mannsgriser som er i besittelse av Bitcoin, vil fra 08.03.2014 være moralsk og etisk forpliktet til å tvangsinnløse hele formuen sin mot KvinneEuro til en fastsatt kurs: 1 KvinneEuro = 100 BTC (Bitcoin). Da KvinneEuro bare kan brukes av kvinner, og er således ubrukelig for alle andre, vil mannsgrisene som får KvinneEuro i bytte mot de dyrebare Bitcoinsene sine kunne stirre tomt på mynten på PC-skjermen og lære likestillingens pisk å kjenne: Kvinnen styrer lommeboken, Mannsgrisen adlyder.”

Foto: KvinneEuro - Alt for Kvinnen

Med tanke på at kursen på Bitcoin ligger på ca. 590 dollar idag, har ethvert individ av hunkjønn en formue på om lag 368.000 norske kroner i KvinneEuro. Det eneste som må til for at dette skal kunne brukes på shopping, er at hun finner en mannlig offergris med digital lommebok, og i likhet med vesle Josephine forteller ham at det er hans fordømte plikt å i likestillingens navn gi henne Bitcoinsene sine i bytte mot KvinneEuro.

Som den fortapte mannsgrisen jeg er, stiller naturligvis også jeg hele Bitcoin-formuen min på 0.00006046 BTC til disposisjon; Alt for Kvinnen. Dette kunstprosjektet kan man for øvrig lese mer om på Slaktgrisen.com - oppdatering kommer senere.

Til slutt har jeg et spørsmål du kanskje kan hjelpe meg å svare på med tanke på det andre jeg har skrevet om på denne siden: Hva i all verden skal jeg gjøre for å få folk til å bry seg litt mer…?

Ønsker deg en fortsatt fin sommer, og del gjerne ut et spontant smil til andre hvis du har lyst; samfunnet rundt oss hadde nok sett annerledes ut dersom man kunne slappe litt av og gi livsgleden en sjanse, og verden ville neppe ha gått under om folk begynte å le sammen mer enn de gjør idag.

- Brian

Si din oppriktige mening om dette innlegget

Det hadde vært snilt av deg om du kunne fylle ut skjemaet for å legge til kommentaren din. Så lenge du ikke begynner å jage meg med en løpsk motorsag og vil grille meg i mikrobølgeovnen, er alt i orden.
Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive noen ord i denne bloggen, og håper alt ordner seg for deg; det fortjener du virkelig.