Søndag 19. April 2020

Virus er gøy

Til tross for at hverdagen ikke er så lett nå, kan det være greit å gi livets alvor et lite pusterom, og tenke på at det før virusets tid også fantes noe som het livsglede - så her er et gjensyn med de tre små englebarna, og deres syn på svensker, hamstring av toalettpapir og hytteturer …

Virus er gøy

Virus er gøy, men det er mye morsommere å leke Brannbil, for da skjer det så mye. Sist vi lekte Brannbil, la vi frimerkesamlingen til Pappa på den store sengen til Mamma og Pappa, og så lekte vi med en laiter som Pappa hadde gjemt for at vi ikke skulle finne den. Så kom det tre veldig store, røde brannbiler, men Mamma begynte å kjefte på meg, og spurte om jeg ville ta livet av henne. Jeg sa ja for da kunne vi leke Begravelse, men så ble Mamma rasende helt uten grunn, så jeg måtte gå og legge meg uten kveldsmat. Og det er ingen spøk å gå sulten til sengs når man er fem år gammel.

Lillebror var dum, så Line ville leke Munnbind. Vi stappet en av sokkene til Hanne i munnen på ham og holdt ham fast mens vi kilte ham. Så begynte Lillebror å skifte farge. Først ble han rød, så ble han lilla, og så begynte han å bli blå, men da sa jeg stans, for Mamma ville kanskje bli sint hvis Lillebror så ut som en blå smurf. Jeg tror ikke Mamma liker smurfer. Hun likte iallfall ikke den smurfen jeg mistet i middagsgryta da sjefen hennes kom på besøk, så skrek han AU og sa han hadde brukket en tann, og jeg klappet i hendene og ropte hurra for han hadde funnet smurfen, men Mamma ble helt hysterisk og sa at hun ville gi meg bort på finndoteno.

La oss leke virus, foreslo Line. Slik som de voksne. Vi var enige. Virus er gøy. Men noen måtte være dum svenske, og det var Hanne, som er barnslig fordi hun bare er fire år. Hva gjør en dum svenske, spurte Hanne. Line som hadde hørt de voksne snakke om dumme svensker, forklarte at hun skulle leve som normalt og kysse og klemme bamsene. Så du smitter dem med viruset og så dør de og kommer til elvete der de skal brenne i evigheten sild.

Hanne begynte å gråte. Jammen, bamser er så søte og jeg vil ikke at de skal brenne i masse sild fordi sild smaker vondt. Det må du, sa Line, for det sier bestemor og det er det dumme svensker gjør. Jeg vil ikke, gråt Line. Du er dum som en salamipølse. Og kosebamsen din er brun som en eger, sa Line. Og barbiedukka di ser ut som en ore, ropte Hanne og viste tunga, så lugget Line Hanne og Hanne prøvde å spise fingeren til Line, og så begynte de å slåss.

Etterpå, da de var blitt venner igjen, kom Lillebror og spurte om han kunne være med å leke. Voksne er innmari dumme, men Lillebror er enda dummere. Da må du være dum svenske, sa Line. Lillebror ville ikke, men vi fortalte ham at hvis han ikke var dum svenske, skulle vi leke Begravelse og grave ham ned i hagen der han skulle ligge i tusen år. Det syntes Lillebror var altfor lenge, så han ble dum svenske og begynte å klemme bamsene for å smitte dem.

Først måtte vi hamstre toalettpapir. Vi tok alt toalettpapiret vi fant i huset, og samlet det sammen. Men hvordan hamstre toalettpapir? Det må ha noe med hamstre å gjøre, mente Line. Storesøsteren hennes har en hamster, men den får vi ikke lov til å leke med etter at vi lekte Gjemsel, og bestemoren til Line hylte som en gris da hun skulle bade og fant hamstren i badekaret.

Vi kan legge toalettpapiret på gaten, foreslo Hanne. Hvorfor det, spurte Line. Fordi det bor hamstre der, sa Hanne. Og de stakkars, søte hamstrene som ikke har noe hus å bo i blir sikkert veldig glade hvis de får masse toalettpapir. Tror du det, spurte Line. Ja, sa Hanne, og smilte. Mamma kaller dem rotter. Vi rullet ut toalettpapiret på gaten, og da vi kom hjem, hørte vi Pappa brøle. HVOR I HULESTE ER DET BLITT AV TOALETTPAPIRET? MAN KAN JO IKKE ENGANG GÅ PÅ DASS I DETTE GALEHUSET. Voksne er dumme som kjøttkaker.

Jeg skulle i ka rantene, og Line skulle holde sosial distanse ved å se sint ut, for det gjør de voksne. Lillebror var blitt lei av å klemme bamsene, så han pelte seg i nesa, og ville leke Indianer og hvit rasist, men Line forklarte ham at dumme svensker koste seg med dumheten sin, og at han ville smitte alle bamser i hele verden hvis han sluttet å være dum. Lillebror prøvde å rope på Mamma, men vi stappet en sokk i munnen på ham, og låste ham i klesskapet der han skulle være dum kineser.

Jeg er voksen, sa Hanne. Så jeg MÅ dra til hytta. Hun ville krabbe under bordet som vi hadde bestemt skulle være hytte, men da skrek Line NEI, DET ER FORBUDT og viftet med armene. Hvorfor ikke, spurte Hanne. For da er du ene goist. Men goister drar også til hytta, protesterte Hanne. Alle som drar til hytta er ene goister, sa Line. Det er derfor de ikke kan dra dit. Hanne prøvde å krabbe til hytta, men vi dro i beina hennes, og Line forklarte at straffen for å dra til hytta burde være å leke Begravelse. Da sa det BOM og hele klesskapet med Lillebror i, deiset i gulvet.

Hanne så sint på Line. Line så sint på meg, og jeg så sint på Lillebror, som tittet ut gjennom et stort hull i skapet. Lillebror så sint på oss alle, og vi var enige om at vi var så sinte at nå begynte vi å bli voksne.

- Brian

Si din oppriktige mening om dette innlegget

Det hadde vært snilt av deg om du kunne fylle ut skjemaet for å legge til kommentaren din. Så lenge du ikke begynner å jage meg med en løpsk motorsag og vil grille meg i mikrobølgeovnen, er alt i orden.
Tusen takk for at du tar deg tid til å skrive noen ord i denne bloggen, og håper alt ordner seg for deg; det fortjener du virkelig.